Rubriky
tábor

TÁBOR 2021 – informace

Táboříme v Novohradských horách na místě zaniklé osady Zlatá Ktiš. Tábor je stanový a stavíme ho na „zelené louce“. Děti jsou ve stanech po třech či čtyřech a spí na rozkládacích postelích. Káňata budou spát ve velkém stanu spolu s vedoucí. Další dva velké hospodářské stany slouží jako kuchyň a jídelna. Strava 5x denně, vaříme na kamnech. Pitnou vodu vozíme v barelech z lesovny Žofín a používáme ji i na čištění zubů. Děti se obden myjí v táborové sprše s teplou vodou, k osvěžení slouží v teplých dnech i nádrž Zlatá Ktiš.

Adresa na tábor:

Skautský tábor 3. oddílu Louňovice p. Bl.

pošta Benešov nad Černou 89

382 82  Benešov nad Černou

ODJEZD NA TÁBOR:

Stavěcí četa: 30. června po obědě

Lišky + Netopýři: sraz ve čtvrtek 1. července v 9:50 na nádraží v Olbramovicích (vlak odjíždí v 10:22)

Káňata + nováčci: doprava auty v pátek 9. 7. po obědě (řidič Viktor Hamera)/v sobotu odpoledne (Olga Poledňáková) – domluvíme individuálně, které děti kdy pojedou

NÁVRAT Z TÁBORA:

Káňata: ve čtvrtek 15. 7. v 18:38 na nádraží do Olbramovic

Ostatní: v pátek 16. 7. ve stejnou dobu na téže místo

POZOR! V sobotu 17. července proběhne v Louňovicích potáborové sušení stanů a úklid táborového vybavení. Vítáme každou pomocnou ruku z řad táborníků i rodičů.

Poznámky – důležité:

Tábořiště se nachází v horách, v nadmořské výšce 770 m. Sbalte proto dětem opravdu teplý spacák a deku, ať jim není v noci zima.

Hodit se bude taktéž účinný repelent, vzhledem k poloze tábořiště u rybníka a na louce očekáváme výskyt kousavých mušek, které mohou být pěkně otravné.

Je možné pohledy napsat i předem, dětem je předáme v dohodnuté dny. Děti budou rády, budou-li psaní od rodiny dostávat často (po třech či čtyřech dnech bez pošty už si stýskají)

Kontakt na vedoucího: Vít Kocián, tel. 737 561 632

Větší zavazadla (kufry, krosny) můžete na Lhotu přinést v úterý 29. 6. odpoledne (po 16. hod.) nebo ve středu ráno. Stavěcí četa je bude odvážet spolu s táborovým vybavením ve středu po obědě. Na cestu do vlaku budou mít děti malý batůžek s jídlem a pitím, jedeme v kroji.

Uvítáme, vybavíte-li své děti k odjezdu na tábor nějakou domácí pečenou dobrotou.

Kapesné dejte dětem ne vyšší než 200 Kč. V průběhu tábora neplánujeme návštěvu města či jiné lokality, kde by děti utratily větší sumu peněz.

V případě dalších otázek či nejasností se neváhejte obrátit na kohokoli z vedoucích.