Rubriky
tábor

Tábor 2021 – Dokumenty

Vážení rodiče, milé děti,

spolu s obnovením skautské činnosti a zlepšením epidemiologické situace nabývá reálných rozměrů i druhý letní tábor našeho louňovického oddílu. Ten proběhne tentokrát v prvních dvou prázdninových týdnech. Specifická situace, zaviněná epidemií koronaviru a tedy tím, že jsme se prakticky celý dosavadní rok nemohli scházet a dostatečně stmelit družiny a zvláště do nich začlenit nováčky, kteří začali skautovat loni na podzim, nás vedla k rozhodnutí stanovit dvě možnosti pobytu na táboře:

  • 1. 7. – 16. 7. 2021 (pro světlušky, vlčata a skauty z Lišek a Netopýrů, kteří skautují už déle)
  • 10. 7. – 15. 7. 2021 (pro benjamínky a nováčky z Lišek, kteří se k nám připojili loni na podzim)

Doufáme, že se během následujících dvou měsíců i s nováčky poznáme natolik, že tábor bude pro všechny velká zábava a dobrodružství s kamarády, které znají. Účast na kratší dobu je pro nováčky možnost, nikoli nutnost – po domluvě mohou jet samozřejmě na celý tábor. Ostatní děti možnost volby nemají a mohou jet tedy pouze na celý tábor.

Cena tábora je 3 500 Kč. Pro benjamínky 1 500 Kč. Dáme včas vědět, jakým způsobem se poplatek bude letos platit (zřejmě přes internetové bankovnictví). Pokud budete mít zájem o platbu fakturou (přes zaměstnavatele), dejte nám prosím vědět.

Dokumenty

Zde najdete dokumenty k letošnímu táboru:

Do 23. května prosím odevzdejte:

  • přihlášku
  • kopii kartičky pojišťovny

Do poloviny června pak:

  • posudek o zdravotní způsobilosti (poskytuje lékař, stačí kopie, někteří lékaři používají vlastní formuláře). S posudkem zatím nespěchejte, je možné, že se bude dát použít ten loňský (pokud jej máte, třeba i z jiné zotavovací akce). Pravidla z ministerstva bohužel stále nemáme k dispozici.

Při odjezdu:

  • bezinfekčnost (s datem odjezdu na tábor)

Při balení

Balte s dětmi (seznam věcí v příloze), je to nejen výchovné, ale předejdete i mnoha komplikacím kdy dítě na táboře něco nemůže najít nebo tvrdí že v kufru žádnou mikinu ani bundu nemá a že ji tam maminka zapomněla zabalit… 🙂

Nezapomeňte na kvalitní pláštěnku a holinky.

Nedoporučujeme brát na tábor elektroniku. Nejen z důvodu nemožnosti nabití.

Všechny věci zabalte pokud možno do staršího kufru (děti v něm udrží pořádek lépe než v tašce). V případě, že se některé věci do kufru nevejdou, zabalte je do kvalitního (a podepsaného) pytle.

Přibalte tašku/pytel na špinavé prádlo.

Prosíme nedávejte dětem s sebou větší množství sladkostí a jiných pochutin – ne více než cca 300 g, rozhodně ne lahve ani plechovky se sladkými nápoji.

Malým dětem doporučujeme nadepsat adresu na dopisy či pohledy.

Další důležité

Do přihlášky, prosím, uveďte všechny alergie či problémy, které mohou u vašeho dítěte nastat, ať můžeme na táboře předcházet případným nepříjemnostem. (Uveďte i ne vyloženě zdravotní specifika, jako strach ze tmy, pomočování nebo zda je dítě poprvé na delší dobu bez rodičů).

Léky, které dítě pravidelně užívá, předejte v dostatečném množství v den odjezdu vedoucímu. Nezapomeňte označit jménem a přiložit lísteček s dávkováním.

Před odjezdem prohlédněte, zda dítě nemá vši. Bude kontrolováno bezprostředně po příjezdu na tábor.

Jestliže máte doma nějaké přebytečné kompoty nebo marmelády, med atd., které sami nesníte, moc rádi je vezmeme s sebou na tábor. Stejně tak nepohrdneme jinými pochutinami nebo předměty, které si děti si mohou odvézt jako ceny domů. Rádi budeme i za starší (zachovalé) věci, které vám doma třeba překáží – deky skládací stoličky (takové ty na ryby). Předem děkujeme!