Rubriky
činnost

Skautský podzim 2020

V novém skautském roce bylo největší změnou rozšíření počtu louňovických družin. Ke starším Netopýrům a mladším Liškám přibylo koncem září osm šikovných předškoláků – Benjamínků. Do skauta k nám teď chodí celkem 28 dětí!

Pěkné zářijové počasí nám umožnilo scházet se venku. Podnikali jsme výpravy do lesa, koupali se, pouštěli draky a vyrazili na cyklovyjížďku po okolí. Náš skautský stan jsme na svatováclavských slavnostech ovšem stavěli za vytrvalého lijáku a zpočátku marně jsme vyhlíželi mezi provazy deště potenciální návštěvníky, kterým bychom ukázali zařízení stanu a fotky z tábora. Nakonec se počasí umoudřilo a cestu k nám přeci jen pár desítek zvědavců našlo.

To byla ovšem na dlouhou dobu poslední akce, kde jsme se sešli. Zkoušeli jsme s Liškami online schůzky, ale museli jsme uznat, že hodina před počítačem na akční schůzku „naživo“ prostě nemá. Protože máme v „popisu práce“ i dobré skutky, kontaktovali jsme (prostřednictvím maminek dvou našich dětí) Rehabilitační ústav Kladruby, kde se zdravotnický personál také stará o covid pozitivní pacienty. Děti společně s rodiči pro lékaře a sestřičky upekly dort, skautské perníčky nebo naložily utopence.

Pokud situace dovolí, plánujeme podniknout tradiční adventní výpravu na Roudný – Vánoce pro zvířátka. A doufáme, že se co nejdříve v novém roce dočkáme i obnovení schůzek.