Rubriky
činnost

KoloBěh 2021

4. září se v Louňovicích opět konala akce pro rodiče a děti, která je pořádána místními skauty a při jejíž přípravě a zajištění zdárného průběhu se zapojilo i mnoho dobrovolníků. Proběhl již šestý ročník Louňovického koloběhu.



Pravidla jsou vcelku jednoduchá: soutěžící se zaregistrují do dvojic (ty se skládají buď z rodiče s dítětem nebo dvou dětí) a podle věku jsou zařazeny do své věkové kategorie. V Louňovicích je vytyčena trasa, která měří přibližně jeden kilometr. Dvojice se tak snaží co nejrychleji překonat tuto vzdálenost. Nejedná se ale pouze o běh, neboť s sebou mají na pomoc i jedno vozidlo, které si dva závodníci mezi sebou mohou vypůjčovat a dosáhnout tak většího výkonu. Dané vozidlo může být kolo, koloběžka, kočárek, nebo jiné podobné prostředky.

Letos se také opět navýšil počet soutěžících v porovnání s minulými ročníky. Ve starší kategorii bylo zaregistrováno 15 dvojic a v mladší dokonce 19 – celkem se tak zúčastnilo 68 závodníků!
Výherci letošního roku v mladší kategorii se stali Adélka Račanská s tatínkem Lubošem, kteří uběhli a ujeli celou trasu v čase 4:54. Ve starší kategorii, již po čtvrté v řadě, doběhli do cíle v nejkratším čase Vilík Vecka s tatínkem Honzou, kterým se dokonce podařilo překonat svůj minulý čas a stanovili nový absolutní rekord trati: 4:10. Vyhlásili jsme i nejrychlejší dětskou dvojici – časem 4:44 si medaile zasloužila Jana Kociánová s Johankou Neklovou. Vítězové obou kategorií dostali putovní pohár a sladká odměna čekala na všechny účastníky. V průběhu akce bylo také zajištěné občerstvení, ať už v podobě buchet, chlebíčků. utopenců či skvělých langošů. Moc děkujeme všem, kteří nám při Koloběhu pomáhali!

Šárka Křížová