Rubriky
činnost

Obnovujeme činnost!

Se zlepšující se epidemiologickou situací jsme netrpělivě začali vyhlížet den, kdy se zase všichni uvidíme na schůzce či na výpravě. Ten den přišel na začátku května a činnost jsme bez okolků zahájili rovnou dvěma výpravami – starší Netopýři absolvovali menší čundr s přespáním, zatímco Lišky a nejmladší benjamínci se vydali k zákrutům řeky Blanice.

Netopýří přespání u hrušky

Prvních pár týdnů nám setkávání trochu komplikovalo povinné antigenní testování, takže to před schůzkou vypadalo trochu jako v chemické laboratoři, ale v červnu i tato povinnost odpadla. Během schůzek jsme stihli koupání, cyklovyjížďky do okolí i stavbu nefalšované chýše pod Malým Blaníkem. Benjamínci (nově nazvaní Káňata) si vyzkoušeli výrobu figurky a misky z jílu, z bylinek připravovali limonádu a filtrovali vodu z potoka, kterou pak pili z vlastnoručně poskládaných papírových pohárků. Také je spolu s Liškami čekalo přespání v lese pod plachtičkou, pro leckoho vůbec první noc mimo dům. Byl to vlastně takový malý nácvik na naše velké prázdninové dobrodružství, letní tábor v Novohradských horách.

Káňata na „blátivé schůzce“ – modelujeme z jílu

Oproti loňsku se počet táborníků zdvojnásobil, jede nás (dětí i dospělých) kolem třiceti. Veškeré síly jsme už od zimy napínali k tomu, abychom dokázali tak velký tábor materiálně zajistit – sháněli jsme zejména stany a postele, kuchyňské vybavení, přepravní bedny (budou nám stylově sloužit místo kufrů na oblečení) a další tábornické nezbytnosti. Velký dík patří městysi za poskytnutí příspěvku ve výši 15 000 Kč (nákup rozkládacích postelí) a Spolku wifi, díky jehož daru 2 000 Kč jsme mohli zakoupit várnici na čaj. Pomocnou ruku k dílu přiložili též ochotní rodiče našich světlušek a vlčat, kteří během sobotní brigády udělali velký kus práce na opravách a výrobě táborového inventáře. Mockrát děkujeme!

Vlastnoručně postavená chýše
Spíme (skoro) pod širákem

Velmi si vážíme zájmu o členství v našem oddílu, který poslední dobou zaznamenáváme. Bohužel jsou kapacity našich družin momentálně plné, takže další zájemci (většinou ve věku benjamínků) byli zapsáni na čekací listinu. Od září je ve hře i možnost vytvoření další družiny.

Káňata na cyklovyjížďce nad Načeradcem
Do stanu nám pršet nebude!

Přejeme vám krásné léto plné těch nejlepších zážitků a dobrodružství!