Rubriky
činnost

Koloběh 2020

Jedná se o již tradiční akci, kterou pořádají vždy první sobotu ve školním roce místní skauti ve spolupráci s dobrovolníky. Koloběh je určený nejen pro naše členy, ale i pro děti a rodiče z celé obce a okolí. Letos jsme pořádali již pátý ročník, co do počtu startujících vskutku rekordní – ve starší kategorii se registrovalo 13 dvojic a v mladší dokonce 16!

Úkolem soutěžících bylo zvládnout okruh dlouhý 1 kilometr v co nejkratším čase, přičemž každá dvojice měla k dispozici jedno kolo či jiný dvoustopý dopravní prostředek bez motoru. Děti do šesti let závodily vždy s někým dospělým (nejčastěji rodičem), starší děti pak ve dvojici s kamarádem, sourozencem nebo rodičem.

Letos vybojovala první místo v mladší kategorii Mája Veselá s tatínkem Jirkou v čase 5:15. Na vítězství ve starší kategorii dosáhl Vilík Vecka s tatínkem Honzou, kteří doběhli ve skvělém čase 4:16 a získali tak putovní pohár po třetí v řadě (ovšem poprvé ve starší kategorii). Zároveň svým časem stanovili nový rekord trati, který je pro příští ročníky opravdovou výzvou.

Odměnou pro první tři místa v každé kategorii byly (čokoládové) medaile a diplomy, pro všechny pak nejrůznější domácí dobroty jako chlebíčky, buchty na plechu a čerstvé palačinky. Ještě jednou děkujeme všem, kteří pomáhali se zajištěním trasy závodu a přípravou občerstvení.