Rubriky
činnost

KoloBěh 2019

Jedná se o již tradiční akci, kterou pořádáme vždy první sobotu ve školním roce ve spolupráci s dobrovolníky. Koloběh je určený nejen pro naše členy, ale i pro děti a rodiče z celé obce a okolí. Letos jsme pořádali již čtvrtý ročník a poprvé nám počasí moc nepřálo. Od rána lilo jako z konve, takže to vypadalo, že se start bude muset posunout nebo závod úplně zrušit. Naštěstí těsně před desátou hodinou déšť ustal a závod odběhlo 14 zocelených dvojic. Úkolem soutěžících bylo zvládnout okruh dlouhý 1 kilometr v co nejkratším čase, přičemž každá dvojice měla k dispozici jedno kolo. Děti do šesti let závodily vždy s někým dospělým (nejčastěji rodičem), starší děti pak ve dvojici s kamarádem, sourozencem nebo rodičem.

Chladnější počasí se příznivě podepsalo na kvalitě sportovních výkonů. Byl stanoven i nový rekord trati, který zaběhli Vilík Vecka s tatínkem Honzou (4:23). Starší kategorii vyhrál Jeník Vágner se svým tatínkem (rovněž Honzou) časem 4:30.

Odměnou pro vítěze každé kategorie byl putovní pohár a pro všechny pak nejrůznější domácí dobroty jako chlebíčky, sladkosti a čerstvé palačinky. Ještě jednou děkujeme všem, kteří pomáhali se zajištěním trasy závodu a přípravou občerstvení.