Rubriky
tábor

TÁBOR – informace před odjezdem

aktuální informace ohledně organizace odjezdu na tábor:
Větší zavazadla (kufry, krosny) a případné pečené dobroty (buchty) můžete na Lhotu přinést v úterý 29. 6. odpoledne (po 16. hod.) nebo ve středu ráno. Stavěcí četa je bude odvážet spolu s táborovým vybavením ve středu po obědě. Pozor, netýká se dětí, které jedou pouze na šest dní (benjamínci + nováčci) – ti své věci naloží do aut, kterými pojedou na tábor.
Lišky + Netopýři:
– sraz ve čtvrtek 1. července v 9:50 na nádraží v Olbramovicích (vlak odjíždí v 10:22)- na cestu do vlaku budou mít děti malý batůžek s jídlem a pitím na celý den + pláštěnku, jedeme v kroji. Na tábořiště dorazíme v odpoledních hodinách, stravování začínáme večeří.

Káňata + nováčci:pojedou dvěma auty, a to:a) v pátek 9. 7. – řidič Viktor Hamera (tel. 725 552 069)
                        – pasažéři: 5x Hamerovi + Mája Veselá, Viky Novotná, Anička Rosolová
                         – sraz ve 13 hodin před domem Hamerových v Louňovicích (U Kovárny 122):
https://mapy.cz/…t=1
b) v sobotu 10. 7. – řidička Olga Poledňáková                            – pasažéři: 3x Poledňákovi + Adélka a Anetka Kirchnerovy– sraz ve 13 hodin u Kirchnerů

Důležité:Vždy před odjezdem na tábor je nutné odevzdat řidiči vyplněnou bezinfekčnost (čestné prohlášení s datem 1. 7./9. 7./10. 7. ), pokud dítě bere léky, tak zabalené v pytlíku se jménem dítěte a přiloženým dávkováním.
POZOR: aktuálně je vydaná nová verze bezinfekčnosti pro letošní rok, najdete ji v příloze tohoto e-mailu. Prosím nepoužívejte původní verzi, kterou jsem zasílala před měsícem.
+
Také je třeba se prokázat testem na covid, či alternativou (platí pro děti od dovršených 6 let věku výše i pro všechny dospělé v autech či pokud přijedou na tábor jako návštěva, stavěcí četa):

 a) potvrzení o prodělání nemoci (z laboratoře) mladším 180 dnů,

b) dokument o negativním výsledku PCR testu (nejvýše 7 dnů předem)

c) potvrzení nebo čestné prohlášení o antigenním testu ze školy nebo zaměstnání (nejvýše 72 hodin předem)

d) nejdříve 22. den od první dávky dvoudávkového očkování, nejdříve 14. den od první dávky jednodávkového očkování

e) dokument o negativním antigenním testu ve veřejném testovacím místě (nejvýše 72 hodin předem)

f) antigenní samotest na místě před odjezdem

Je to výslovná povinnost pro každou akci s více než 10 účastníky, bez ohledu na to, jestli se jedná či nejedná o zotavovací akci. Bez prokázání nemůže vedení tábora nikomu umožnit účast na táboře. Dokumenty a) – d) mají platnost po celou dobu tábora. V případě jakékoli verze antigenního testu je třeba test opakovat každých 7 dnů na táboře, nejspíše antigenními samotesty z lékárny.

zdroj (upraveno):  https://zpravodajstvi.skaut.cz/…zy/

Dobrá zpráva:

jako sponzorský dar jsme jako oddíl získali 60 ks antigenních testů, které použijeme pro účely táborového testování. Pokud nemáte zajištěn termín na PCR test, budou tyto samotesty k dispozici vždy před odjezdem i na táboře. Za dar děkujeme Petře a Milanovi Vlachovým.

Další důležité drobnosti:

Pokud byly děti minulý rok s námi na táboře, přibalte jim prosím zelený táborový šátek (s logem tábora) a skautský zpěvník. Kdo s námi jede poprvé, oboje dostane.

Adepti na skautský slib (Borůvka, Morče, Skříťa, Dirigent) si nezapomenou nováčkovskou zkoušku, kterou dostali na poslední schůzce. Bez ní by se na slib nemohli dobře připravit.

Kdo ještě nemá světluškovský/vlčácký slib, vezme si sešit Nováček. Kdo chodí od září (Adélka K., Viky N., Anička H.), pro ně jsme Nováčky koupili – prosíme o zaplacení 47 Kč – nejlépe v hotovosti, je možné uhradit až na táboře.